Snabblån utan UC

Att låna pengar med snabblån utan att UC används är en efterfrågan som finns hos många. Just SMS-lån och snabblån utan UC har många fördelar för låntagaren och det är inte konstigt att man vill undvika kreditupplysningen genom dem.

De flesta långivarna av snabblån använder sig inte av kreditupplysningsföretaget UC som är en förkortning för Upplysningscentralen. De använder istället andra kreditupplysningsföretag som är bättre och mer lämpade att använda i samband med att små krediter som snabblån tas.

Om du vill hitta SMS-lån och snabblån utan UC så är det bäst att jämföra lånen på t.ex. alltomsnabblån.se eller liknande sidor. Dels innebär det att du faktiskt kommer ha möjlighet att låna pengar till bästa räntan samtidigt som du faktiskt undviker UC.

Mer om UC

Kreditupplysning genom UC (utan UC)UC (Upplysningscentralen) är förmodligen Sveriges största och mest kända företag och tjänst som erbjuder kreditupplysningar. De har gjort det under väldigt lång tid och många banker och finansiella tjänster använder sig av dem för att säkerställa att låntagaren och kredittagaren kan betala tillbaka de pengar som lånats.

Alla stora banker som tillhandahåller bolån, privatlån och liknande tjänster använder sig av UC innan de beviljar dig som kund ett lån. Varför just UC används för dessa lån är för att det ofta rör sig om ganska stora summor pengar och då kommer UC antagligen att ge den bästa bilden över kundens ekonomi samtidigt som man undviker att någon målvakt samlar på sig för många lån samtidigt.

Det som är unikt med UC och varför man som låntagare vill undvika det för SMS-lån, snabblån och andra mikrokrediter är att varje ansökan registreras och syns vid nästa ansökan. Det innebär att om du under en sommar tar några snabblån med UC och kanske någon annan kredit, betalar tillbaka detta enligt planen men bestämmer dig sen på hösten att du behöver låna pengar till en bil. Då är det möjligt att du nekas lån för att risken anses vara stor att låna ut till dig då flera kreditupplysningar gjorts på dig under sommaren.

Om långivaren eller banken istället hade gjort kreditupplysningen med något annat företag så hade det inte synts. Av denna anledning så vill man låna pengar utan UC används om det rör sig om mindre krediter.

Du kan läsa mer om företaget på uc.se.

Kreditupplysning – Ett måste

Att helt slippa kreditupplysning är det också många som vill och om du söker på ”lån utan UC” är det kanske exakt det du letar efter. Men att låna pengar av företag eller banker registrerade hos Finansinspektionen kommer kräva att du blir godkänd som låntagare. Det kommer göras en manuell granskning där kreditupplysningen används som underlag för att bestämma om du ska få låna pengar eller inte – det finns inget sätt att undvika detta.

Allt detta bestäms i Kreditupplysningslagen så om du ska låna av något företag som erbjuder finansiella tjänster på svenska marknaden så kommer de följa den lagen. Det innebär att de har ett visst ansvar för att skydda att konsumenter so inte kan betala tillbaka pengar inte får låna pengar och försätta sig i mer skuld. Alltså om du t.ex. skulle ha skulder hos Kronofogden som du inte betalt så kommer ingen långivare att godkänna fler låneansökningar. Här spelar det alltså ingen roll om du gör en låneansökan med eller utan UC.

Räntefria lån utan UC

Ett av de mest populära sätten att låna pengar snabbt idag är att öppna ett kreditkonto och här finns möjligheten att låna pengar helt räntefritt, utan avgifter och andra kostnader. Dessa lån använder sällan UC som kreditupplysning heller vilket är perfekt för dig som vill undvika dem.

Du hittar några exempel på långivare som erbjuder det här. Just kreditkonton är väldigt smidigt då du vid ansökan får tillgång till en digital plånbok som motsvarar den kreditgräns du ansökt om. Om du blivit godkänd så kan du när du vill efter get behov ta ut pengar från kreditkontot som överförs till ditt bankkonto. Det kan vara en lördagskväll när man ska ut med vänner eller en söndag innan löning när man hittar ett kanonerbjudande man inte kan missa.

Räntefria lån är något som blivit väldigt populärt även om det bara erbjuds till nya kunder som tidigare inte lånat pengar från ett specifikt företag.