Kreditkort

Kreditkort är ett perfekt betalmedel för dig som gillar flexibilitet och möjligheter. Det ger dig möjligheten att göra köp i butiker och online men möjligheten att betala det med fakturan månaden efteråt eller lägga upp en delbetalning på beloppet över tid.

I praktiken fungerar ett kreditkort precis som ett vanligt VISA eller Mastercard som är kontokort men istället för att pengar dras från ditt bankkonto så läggs det som en kredit som du betalar senare. När du ansöker om ett kreditkort ansöker du också om en kreditgräns vilket styr hur mycket din totalt kredit kan uppnå.

Ett kreditkort ger dig också ett ökat konsumentskydd mot t.ex. konkurser där du handlar prylar eller resor som inte kan levereras, något vanliga kontokort inte ger. Här nedanför hittar du några exempel på väldigt populära och förmånliga kreditkort.

Populära kreditkort

En del kreditkort är mer förmånliga än andra med räntefria perioder, utökade konsumentskydd, försäkringar m.m. Här nedanför hittar du några av de mest populära kreditkorten.

remember kreditkort

Mer Information
Marginalen Bank Kreditkort

Mer Information
Ica Banken Kreditkort

Mer Information

Fördelar med kreditkort

Kreditkort har många fördelar och något de flesta bör ha tillgång till för underlätta och förbättra sin vardag och fritid.

Förutom att kreditkortet ger dig möjligheten att handla på kredit och skjuta på betalningen till nästa månad så har du även möjligheten att delbetala köpen om summan överstiger t.ex. 4 000 kronor. Det är dock inte ovanligt att du erbjuds betalningsfria månader där du kan skjuta på betalningen kostnadsfritt.

En av de största fördelarna med kreditkort är att du vid köp är skyddad mot konkurser. Om du köper en resa eller en ny TV online och bolaget går i konkurs innan de hinner ge dig det du betalt för så kommer kortbolaget att ersätta dig då de enligt konsumentlagarna är skyldiga till. Detta gäller inte vanliga betalkort från VISA och Mastercard där pengarna dras direkt från kontot. Då måste du personligen försöka få tillbaka pengar genom banken och konkursförvaltaren vilket sällan fungerar bra.

Idag följer ofta försäkringar med när du köper med kreditkortet. Om du t.ex. betalar din resa med kreditkortet så ingår hos vissa kort en utökad reseförsäkring. Det är heller inte ovanligt att där ingår prisgaranti så om du handlar en vara och sen hittar den till mycket lägre pris så kan du bli ersatt med skillnaden.

Kostnaderna för att faktiskt ha ett kreditkort är heller inte dyrt idag. Den fasta avgiften är en årsavgift som ofta ligger runt 200-300 kronor. Men en del kortgivare bjuder även på detta så då blir det gratis att ha kortet. Det kan sedan tillkomma avgift för pappersfaktura och liknande men det går ofta att undvika med t.ex. e-faktura.

Skulle du vilja delbetala köp så brukar en ränta läggas på men den är ofta förhållandevis låg jämfört med andra snabba och enkla krediter.

Jämför kreditkorten

Jämför KreditkortDet finns en stor skillnad mellan kreditkorten om man börjar titta på försäkringar och andra godbitar som tillkommer korten. Man bör verkligen se över sina alternativ om man vill ha ett kreditkort så man får ut det bästa och det som gynnar dig mest.

Om du vill jämföra kreditkort i mer detalj så bör du besöka en hemsida som t.ex. Kreditkort.com där kreditkort från flera banker och kortleverantörer ställs mot varandra. Då får du en ganska bra överblick av vilket kreditkort som är bäst för dig.

Tänk på att om du vet med dig att du kommer använda kreditkortet till flera viktiga köp årligen så förmodligen årsavgiften inte en avgift man bör stirra sig blind på. Kolla istället på vilka räntor kortet har om du vill delbetala dina köp och titta på vilka försäkringar och andra fördelar du får.