SMS-Lån

SMS-lån är ett av de snabbaste sätten att låna pengar idag. Du kan ansöka om ett lån på allt ifrån 1000 kronor upp till 20 000 kronor och få svar inom någon minut om du är godkänd för lånet eller inte.

Om du blir godkänd för ett SMS-lån kan du dessutom få utbetalt pengarna direkt till ditt bankkonto och om alla parametrar stämmer har du pengarna på ditt konto inom en timme (ofta inom 15-20 minuter) efter att du skickat in ansökan och förutsatt att du blir godkänd för ett lån.

Kraven som ställs på dig som långivare är heller inte speciellt stora när det kommer till SMS-lån och liknande krediter. Det kommer förvisso alltid att göras en kreditupplysning även om de flesta företag som erbjuder SMS-lån inte använder sig UC för att göra detta.

Här kan du ta SMS-lån

Här är tre exempel på långivare som erbjuder SMS-lån och med räntefria alternativ för att hålla nere kostnaderna för dig som lånar.

vivus

Mer Information
risicum

Mer Information
ferratum

Mer Information

SMS-lån utan UC är enkelt

Om du vill ta SMS-lån utan UC så är det väldigt enkelt då nästan alla långivare använder sig av kreditupplysningsföretag som t.ex. Bisnode och Creditsafe istället.

Vissa långivare som erbjuder SMS-lån börjar använda UC när lånebeloppet överstiger 10 000 kronor som du ansöker om. Först då vänder de sig till UC för att säkerställa att din kreditvärdighet är hög nog.

Det finns många fördelar med att undvika UC när man ska ta ett SMS-lån men den främsta anledningen är utan tvekan att man vill undvika att det syns att flera kreditupplysningar gjorts om man vill ansöka om ett större banklån eller en större kredit. Om kreditupplysningen görs via ett annat bolag så kommer det inte att synas hos UC sen.

Att undvika kreditupplysning helt och hållet i samband med ett SMS-lån går inte. Det är svensk lag som styr detta i grunden och även om du skulle hitta en långivare som påstår sig inte ta kreditupplysning så är det således förmodligen en långivare man vill undvika.

Räntefria SMS-lån och gratis lån

Under en period började en handfull företag inom lånebranschen av SMS-lån att locka med ”gratis SMS-lån” och att då få lov att låna pengar gratis. Detta är tyvärr inte möjligt och ett lån kan aldrig bli gratis i den bemärkelsen då du i alla fall kommer behöva betala tillbaka det du lånet.

Det långivarna hänvisade till med gratis SMS-lån var att lånen var räntefria och utan avgifter. Du hade alltså möjligheten att låna t.ex. 3000 kronor och endast behöva betala tillbaka exakt den summan. Där tillkom inte några extra avgifter eller ränta på lånet under den första perioden. Det är inte svårt att förstå att man lockades av att använda termen ”gratis SMS-lån” för att marknadsföra detta, men sedan Konsumentverket lagt sig konstaterades det att det inte finns några gratis lån och att det var missvisande att beskriva lånen så.

Ett mer korrekt sätt är att beskriva lånen som kostnadsfria och räntefria. Där finns helt enkelt inga avgifter för dessa lån vilket såklart kanske låter för bra för att vara sant. Faktum är att dessa lån existerar men erbjuds nya kunder och endast under en begränsad tid på t.ex. 30 dagar. Du kan alltså under en månads tid låna helt räntefritt vilket i praktiken innebär att det kan vara det bästa sättet att skjuta betalningar och låna pengar fram tills nästa löning.

Den enda nackdelen är att du endast kommer kunna göra detta en gång och låneföretagen kommer försöka erbjuda dig att förlänga lånet och betala av det över längre tid istället. Ett erbjudanden väldigt många kanske finner lockande men som också innebär att det inte längre räntefritt.

Källor