Nya Snabblån

Det finns ett stort antal företag som erbjuder snabblån och andra mikrolån i Sverige. Då och då kommer det nya aktörer in på marknaden som erbjuder nya lån och där det finns möjligheter att låna pengar på ett effektivt och bra sätt.

Om du vill låna pengar snabbt och enkelt så finns det goda själ att spana in de senaste alternativen. Det kan innebära att du får ett erbjudande på ett nytt lån som du annars inte hade fått och ibland lanseras helt nya låneformer som t.ex. kreditkonto som kom för ett antal år sedan och växt sig populärt.

Det bästa du kan göra är att jämföra nya snabblån och titta på vilka aktörer som kommit in nyligen. Då får du snabbt en bra inblick i vilka nya långivare som tillkommit och kan snabbt se om de erbjuder något unikt.

Varför nya snabblån är intressant

Nya snabblån ger nya möjligheter och det finns flera anledningar till varför man bör spana in det om man man vill låna pengar. Här nedanför listar vi några av anledningarna till detta.

  • Nya snabblån kan erbjudas av nya företag som tillåter större brister i privatekonomin vilket gör det lättare att låna pengar om du ligger på fel sidan gränsen hos andra långivare.
  • De senaste snabblånen kanske inte alltid har lagts till i lånejämförelse online och du riskerar att missa aktörer.
  • Nya långivare med snabblån kan ofta ha erbjudanden för att locka till sig nya kunder. Här är det inte ovanligt med kampanjer där du får låna pengar räntefritt och utan avgifter.
  • Nya låneformer baserat på snabblån kan också dyka upp. Det populära alternativet med kreditkonton har växt sig stort.

Det händer ofta mycket på marknaden för mikrolån vilket gör att nya snabblån är intressant att titta på. Tittar man på privatlån och klassiska upplägg händer där nästan ingenting.

Nya snabblån utan UC

Kreditupplysning genom UC (utan UC)
Kreditupplysningsföretaget UC – ett av många alternativ

Det största och mest vanliga företaget som gör kreditupplysningar i Sverige är UC (Upplysningscentralen). Nästan alla banker och större kreditinstitut som ger lån i större summor använder sig av dem.

Vid mindre krediter och lån så är det dock vanligare att UC inte används och att det istället är andra kreditupplysningsföretag som tillhandahåller uppgifterna som långivaren behöver för att kunna ta ett beslut om en låneansökan kan godkännas eller inte. Därför kommer de flesta nya snabblånen inte använda UC.

Det finns bra anledningar att försöka låna utan UC och med snabblån är det ganska enkelt att hitta långivare som inte använder det. UC gör bra kreditupplysningar som är väldigt omfattande men det som gör dem populära bland banker och när större krediter ska tas är deras historik över tidigare kreditupplysningar som gjorts.

Om du t.ex. vill ansöka om ett billån eller ett större privatlån så kan banken som gör kreditupplysningen se vilka andra företag som gjort kreditupplysning på dig nyligen. Detta är ett bra sätt för banker att inte låna ut pengar till någon som har många kreditupplysningar gjorda den senaste tiden då det är en större risk för dem om låntagaren är väldigt skuldsatt.

Genom att välja nya snabblån som inte använder UC undviker man detta vilket är väldigt uppskattat. Dock bör man känna till att det finns långivare för snabblån som använder UC också. Ibland som ett alternativ när lånebeloppet blir högre för att helt enkelt får ett bättre underlag och göra bedömning på.

Kan vara lättare med betalningsanmärkning

Om du har någon betalningsanmärkning i skrivande stund som hindrar dig från att låna pengar hos de redan väletablerade företagen så kan det vara värt att prova låna från de som har nya smslån och snabblån.

Det är helt enkelt inte säkert att det ställer exakt samma krav som de andra företagen och det lättaste sättet att upptäcka det på är att göra en kostnadsfri ansökan för att se om man blir godkänd för ett lån eller inte.

Försök dock se till så den ursprungliga anledningen till varför du fick betalningsanmärkningar inte återuppstår. Att befinna sig i en jobbig ekonomisk situation är inte kul men det hjälper inte att skuldbelägga sig mer med nya lån. Det kommer du ångra senare utan det är bättre att försöka lösa det på ett annat och bättre sätt.