Alternativ för att låna pengar snabbt

Det finna olika metoder att använda sig för att låna pengar men om ansökningstiden, enkelheten och utbetalningstiden har betydelse så bör man fundera över sina val.

Ett klassiskt privatlån brukar inte vara det snabbaste sättet att låna pengar på men och andra sidan kan man ha pengar redan efter ett par dagar om man väljer rätt bank.

Ett av de bästa sätten för de som vill låna pengar snabbt är att titta på snabblån och de privatlån som tillhandahålls av banker där man kan signera ansökan med BankID. Dessa två alternativ brukar kunna ge pengarna väldigt snabbt, förutsatt att du såklart blir godkänd för att låna pengar.

BankID snabbar på utbetalningen

BankID
BankID gör det möjligt att signera och legitimera sig online. De banker som använder det för skuldebreven snabbar på processen och gör att du får pengarna snabbare. Du kan läsa mer om BankID på www.bankid.com

BankID är en fantastisk bra tjänst som ger dig möjligheten att signera någonting online och som faktiskt är juridiskt hållbart.

I normala fall om man vänder sig till privatlån för att låna pengar så brukar banken skicka ut ett skuldebrev som du som låntagare ska signera och skicka tillbaka. Efter att du postat skuldebrevet så tar det ofta 4-5 dagar innan pengarna betalas ut till ditt bankkonto. Men om du kan signera skuldebrevet online med BankID så slipper du hela denna processen och allt går mycket fortare.

Långt ifrån alla banker erbjuder dig att signera skuldebrevet med BankID men det finns de som gör det och många låneförmedlare brukar har långivare och banker som erbjuder detta i sitt utbud.

Handläggningstiden för att först granska ansökan och skicka ut skuldebrevet är dock densamma oftast så i bästa fall tar det ca 2-3 dagar innan du har pengarna på kontot. Behöver du låna pengar snabbare än så rekommenderas det att du vänder dig till snabblån eller liknande krediter.

Öppettiderna styr snabblånens effektivitet

Snabblån och SMS-lån för den delen gör det möjligt att låna pengar direkt och på så sätt få utbetalt pengarna till ditt konto med detsamma men här styr öppettiderna mycket.

För att du ska kunna få pengarna utbetalt snabbt till ditt bankkonto behöver du välja en långivare som erbjuder direkta utbetalningar till din bank. I sin tur måste du göra ansökan av lånet medan långivaren har öppet eftersom din ansökan måste behandlas manuellt.

Om långivaren har öppet, har samma bank som du har konto i och din ansökan godkänns så brukar man kunna få pengarna på sitt konto redan inom 30 min.

Skulle du däremot ansöka om ett snabblån eller SMS-lån där långivaren inte har ett bankkonto i den bank som du har så brukar det normalt sätt ta till nästa vardag innan du får pengarna på ditt konto. Vid långhelger kan det därför skilja mycket mellan hur lång tid det tar att få pengarna och här spelar även öppettiderna stor roll.

Många privatlån tar flera dagar

Den traditionella bankerna brukar ta lång tid på sig med att hantera ansökningar för privatlån. Från det att du bestämmer dig att du vill göra en ansökan är det inte ovanligt med allt ifrån 7-14 dagar innan du har pengarna. Sällan går det fortare än en vecka.

SEB som är en stor bank i Sverige skriver så här på sin sida om deras ”Enkla lånet”:

Om du ringer eller ansöker om Enkla lånet via internet behandlar vi din ansökan inom en arbetsdag. Sedan skickar vi ett skuldebrev till dig som du måste skriva under. Vill du få lånet utbetalt på ditt SEB-konto tar det 4–5 vardagar från att du skrivit under och skickat tillbaka skuldebrevet. Vill du i stället få lånet utbetalat till annan bank tar det ytterligare några dagar. Om du har bråttom kan du efter att vi meddelat att lånet beviljats gå in på ett av våra kontor för snabbare utbetalning.

Andra banker som Swedbank, Nordea och Handelsbanken har liknande upplägg och man bör alltså räkna med lite längre handläggningstid än vad man kanske önskar.

Den stora fördelen med att använda sig av ett privatlån är helt enkelt att du får en mycket lägre ränta än om du skulle använt dig av ett snabblån. Detta är speciellt viktigt om du vill betala av och amortera på lånet över en längre tid.